Sposób przygotowania:
pyszne skrzydełka na mecz:)
Skrzydełka z kurczaka zawijamy ( ja to robie że tą trzecią część skrzydełka zakładam na ta pałkę) tak jakby skrzydełko siedziało po turecku:)
Skrzydełka marynujemy w sosie sojowym soli pieprzu i ziołami wg uznania. Po zamarynowaniu a fajnie jest to zrobić dużo wcześniej skrzydełka pieczemy do momentu aż uzyskamy bardzo rumiany kolor wręcz lekka się przypalą.
W czasie kiedy skrzydełka się pieką przyrzadzamy sos. Puszke pomidorów wlewamy do rondelka i zaczynamy odparowywać płyn do momentu aż zmiejszy się objętość o około połowę , czosnek wraz z cebula i chuli bardzo drobno kroimi i dodajemy do sosu przyprawiamy solą pieprzem i cuukrem chodzi o to aby sos był pikantny ale przełamany też słodkością.
I teraz najfajniejsza część programu do naczynia z przykrywka wkładamy gorące skrzydełka dodajemy sos i potrzasamy tak długo aż sos oblepi skrzydełka, podawac odrazu. Ja je jem same i sa naprawdę przepyszne. Życzę smacznego.
Skrzydełka marynujemy w sosie sojowym soli pieprzu i ziołami wg uznania. Po zamarynowaniu a fajnie jest to zrobić dużo wcześniej skrzydełka pieczemy do momentu aż uzyskamy bardzo rumiany kolor wręcz lekka się przypalą.
W czasie kiedy skrzydełka się pieką przyrzadzamy sos. Puszke pomidorów wlewamy do rondelka i zaczynamy odparowywać płyn do momentu aż zmiejszy się objętość o około połowę , czosnek wraz z cebula i chuli bardzo drobno kroimi i dodajemy do sosu przyprawiamy solą pieprzem i cuukrem chodzi o to aby sos był pikantny ale przełamany też słodkością.
I teraz najfajniejsza część programu do naczynia z przykrywka wkładamy gorące skrzydełka dodajemy sos i potrzasamy tak długo aż sos oblepi skrzydełka, podawac odrazu. Ja je jem same i sa naprawdę przepyszne. Życzę smacznego.