Sposób przygotowania:
Pyszniutki tort urodzinowy
Składniki na ciasto podane są do jednego biszkopta. Należy upiec 3 takie same placki, czyli wszystkie składniki pomnożyć trzykrotnie. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, żółtka, i łyżką wmieszać mąkę zmieszaną z proszkiem i cukrem. Upiec z tego 1 biszkopt. Należy upiec takie trzy biszkopty. MASA: Pół litry mleka zagotować, a w reszcie mleka wymieszać wszystkie składniki prócz masła i galaretki. Połączyć razem z gotującym się mlekiem i mieszać na wolnym ogniu do powstania gęstego budyniu. Zrobić galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Następnie wziąć masło i zmiksować, dodać po trochu budyniu. Można dodać kieliszek albo dwa spirytusu. Następnie wmieszać lekko tężejąca galaretkę. Odstawić. Składać placki razem i smarować masą, gorę i boki ładnie zdobić.