Sposób przygotowania:
Pyszny Cytruskowiec
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec dodać żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz startą skórkę z 3 mandarynek. Wylać ciasto do brytfanny wysmarowanej margaryną. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i ostudzić.
MASA: Przygotować galaretkę w 0,5 l wody. Kiedy zacznie lekko tężeć ubić śmietanę 30% i pod koniec dodać puder i galaretkę (lekko tężejącą), dodać startą skórkę z 1 mandarynki. Wyłożyć na biszkopta. Na masę wyłożyć okrągłe biszkopty, następnie polać polewą. Odstawić do ostudzenia.
POLEWA: wszystkie składniki dać do rondelka, zagotować. Polać zimną polewą po biszkoptach.
MASA: Przygotować galaretkę w 0,5 l wody. Kiedy zacznie lekko tężeć ubić śmietanę 30% i pod koniec dodać puder i galaretkę (lekko tężejącą), dodać startą skórkę z 1 mandarynki. Wyłożyć na biszkopta. Na masę wyłożyć okrągłe biszkopty, następnie polać polewą. Odstawić do ostudzenia.
POLEWA: wszystkie składniki dać do rondelka, zagotować. Polać zimną polewą po biszkoptach.