Sposób przygotowania:
Pyszny placek Wielkanocny
CIASTO: Margarynę utrzeć z cukrem. Następnie dodać żółtka i cukier wanilinowy. Ciągle ucierając dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powstałą masę podzielić na dwie części. Rozsmarować na dwóch brytfannach wysmarowanych margaryną. Z białek ubić pianę, dodać cukier puder i ocet. Wylać po połowie na każdy placek. Oba posypać migdałami. Piec w 200 st. przez ok. 25 minut. Przygotować galaretkę i odstawić do lekkiego stężenia. MASA: Kremówkę ubić, dodać cukier puder i cukier wanilinowy. Na koniec dodać żelatynę przygotowaną wg. przepisu na opakowaniu. Rozsmarować połowę masy na jednym placku. Lekko stężoną galaretkę wylać na masę. Odstawić do stężenia do lodówki. Gdy stwardnieje posmarować resztą masy. Przykryć drugim plackiem. Odstawić jeszcze na ok. 30 minut do zimna.