Sposób przygotowania:
Pyszny sernik wielkanocny
Na stolnicę dać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, posiekaną nożem margarynę, jajko , żółtka i wyrobić ciasto. Dużą blachę wysmarować tłuszczem i na spód dać 3/4 rozwałkowanego ciasta. Pozostałe zawinąć w folie aluminiową i dać do lodówki. Podpic je w 180 stopniach ok. 20 minut. Biały ser dwukrotnie zemleć w maszynce. Masło dokładnie utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z jajkami, żółtkami, olejem, budyniami rozmieszanymi w mleku i mielonym serem. Wszystko dokładnie zmiksować. Masę serową wylać na podpieczone kruche ciasto i wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika, piec ok.50 minut. Pozostałe białka dokładnie ubić dosypują stopniowo cukier puder. Upieczony sernik wyjąć i rozprowadzić na nim pianę z białek. Wyjąć z lodówki ciasto i zetrzeć je na grubej tarce posypując wierzch sernika. Sernik ponownie włożyć do piekarnika i piec ok. 15-20 minut.