Sposób przygotowania:
Pyszny śmietanowiec
Galaretkę pomarańczową, cytrynową i malinową rozpuść każdą w 1 szklance wody i wylej do miseczki, odstaw do stężenia. Stężałe galaretki pokrój w kostkę.
Tortownicę o średnicy 26 cm. wyłóż biszkoptami. Schłodzoną śmietanę ubij mikserem na sztywno, dodaj cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę rozpuść w 1,4 szklanki gorącej wody, dodaj do ubitej śmietany i dokładnie zmiksuj mikserem. Dodaj pokrojone galaretki i wymieszaj.
Masę przełóż do tortownicy wyłożonej biszkoptami.
Galaretki truskawkowe rozpuść w 800 ml. gorącej wody, tężejącą wylej na ciasto.
Ciasto wstaw do lodówki aby całkowicie stężało.
Tortownicę o średnicy 26 cm. wyłóż biszkoptami. Schłodzoną śmietanę ubij mikserem na sztywno, dodaj cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę rozpuść w 1,4 szklanki gorącej wody, dodaj do ubitej śmietany i dokładnie zmiksuj mikserem. Dodaj pokrojone galaretki i wymieszaj.
Masę przełóż do tortownicy wyłożonej biszkoptami.
Galaretki truskawkowe rozpuść w 800 ml. gorącej wody, tężejącą wylej na ciasto.
Ciasto wstaw do lodówki aby całkowicie stężało.