Sposób przygotowania:
Pyszotka
Ciasto: W śmietanie rozpuścić proszek i amoniak, mąkę posiekać z margaryną. Dodać cukier, żółtka i wyrośnięty proszek. Zrobić ciasto i podzielić na 2 części, rozwałkować. Jeden placek posmarować dżemem. Z 4 białek ubić pianę dodając 16 dkg cukru kryształu. Wyłożyć pianę na dżem, posypać drobno posiekanymi orzechami. Piec w gorącym piekarniku. Krem: Mleko z cukrem waniliowym i cukrem zagotować. Rozetrzeć jajka z łyżeczką mąki zwykłej, 1 łyżką mąki kartoflanej. Wlać do tego gotujące mleko i zagotować. Gdy masa przestygnie połączyć z masłem.
pauldanna
misia53
magi18
Teraz trzeba tylko ułożyć: najpierw placek bez dżemu, na ten placek krem, a na krem placek posmarowany z dżemem (dżem na kremie)