Sposób przygotowania:
Pyszotka z powidłami
CIASTO: Z mąki, cukru, żółtek, proszku do pieczenia, margaryny i śmietany ugniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części wałkujemy i rozkładamy na 2 brytfanki. Smarujemy powidłami. I dajemy na to piankę białkowa. 2 białka ubijamy z 10 dag cukru, 1/5 łyżki maki ziemniaczanej i mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone orzechy i wylewamy na jedno ciasto. Tak samo robimy z drugim ciastem. Pieczemy ciasta 25 minut. Krem Szklankę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do połowy szklanki mleka dodajemy mąki i żółtka i mieszamy wylewamy na gotujące się mleko. Studzimy. Następnie dodajemy po łyżce do rozmiksowanej margaryny. Przekładamy ciasta. Wierzch posypujemy cukrem pudrem