Sposób przygotowania:
pyszotna szarlotka
mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekac z margaryną dodac zółtka,całe jajka ,cukier,cukier waniliowy aromat pomaranczowy a na koncu smietane wyrobic ciasto jesli bedzie zbyt klejace obsypac lekko maką wstawic na 15 min do lodówki w tym czasie przygotowac nadzienie : obrane jabłuszka zetrzec na tarce o grubych oczkach odcisnac lekko sok dodac cukier waniliowy cukier oraz szczyptę cynamonu ciasto podzielic na 2 czesci rozwałkowac jedna wylozyc na tortownicę lub blaszkę ponakłuwac zwilzonym widelcem w ciepłej wodzie do jabłuszek dodajemy bułke tartą wymieszac i wyłozyc na ciasto przykryc pozostała czescią ciasta równiez ponakłuwac widelcem piec 45 min w 200st. po upieczeniu posypac cukrem pudrem.
evita0007
kwiatula
evita0007
chyba że tak,ale mogłaś pokroić na porcyjki :-)
kwiatula
nio mogłam ale jakos tak wyszło ale czemu az 2 za to?buuu...
kwiatula
chyba ze ktos cie namówił do takiej oceny hmm..?bo przepis nie jest nowoscia na stronie.
evita0007
Kwiatulko nikt mnie nie namówił,no cos ty oszalała ! poprostu ciasto może być dobre ale nie podoba mi sie tylko to że jest na papierze i to wszystko :-)
Można było ładny kawał ciasta odkroić i położyć na talerzyk lepiej by to wyglądało mówię ci to Ja :) Pzdr. :-)
kwiatula
czarna-mamba