gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Pyzy z mięsem 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyzy wyjmuj ostrożnie aby się nie rozwaliły.

Pyzy z mięsem 5

Składniki:

Pyzy z mięsem 5

 

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem 5
Mięso i włoszczyznę gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ziemniaki obierz i gotuj w posolonej wodzie. Ugotowane odcedź i zmiel. Na rozgrzanym smalcu zeszklij cebulę. Ugotowane mięso zmiel, wymieszaj z jajkiem i cebulą i dopraw solą i pieprzem. Zmielone ziemniaki połącz z jajkiem i mąką. Z tak przygotowanego ciasta formuj cienkie placuszki. Napełniaj je farszem i zlepiaj w kulki. Pyzy gotuj w osolonej wodzie i gotuj ok 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię.

Tagi:

jajko jajka