Sposób przygotowania:
Quasadilla z kurkowym nadzieniem
Kurki oczyściłam, umyłam, osaczylam. Na patlenie z rozgrzanym maslem wrzuciłam kurki, dodałam pokrojoną w kostkę cebulę, doprawiłam do smaku solą, pieprzem ziołowym, kuminem, posiekaną natką pietruszki i smażyłam aż grzyby stały się miekkie ok 10 minut. Zdjęłam patelnię z ognia. Rozgrzałam dużą patelnię (taką żeby zmieścila mi się na niej tortilla), na dno dalam jedną tortillę rozłożyłam na niej kilka plastrów sera, na to część kurkowego farszu i znowu plastry sera. Na wierzch polozylam drugą tortillę. Smażyłam aż spód się troszkę zarumienił. Calosc przykryłam talerzem, odwróciłam patelnię żeby tortilla znalazla sie na talerzu i ponownie zsunęłam tortille na patelnie, by przyrumieniła sie druga strona a ser stopił. Wszystko trwa zaledwie 2 minuty. Ponownie przykryłam talerzem, odwróciłam patelnię i tortilla wylądowała na talerzu. Quasadille pokroiłam na kawalki.