Sposób przygotowania:
Rabarbarowe ślimaczkiI
 
1.	Do miski kruszę drożdże, wsypuję jedną łyżkę mąki, 1 łyżkę cukru, wlewam lekko podgrzane mleko, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia.
2.	Do miski wsypuję mąkę, sól, cukier, wbijam jajko, wlewam rozpuszczone, ostudzone masło oraz wyrośnięty rozczyn z drożdży. Wyrabiam ciasto i odstawiam na godzinę do wyrośnięcia.
II
 
3. Rabarbar myję, kroję na mniejsze kawałki i razem z migdałami przekładam do blendera. Blenduję 2 minuty, następnie odciskam sok i przekładam do garnka. Dodaję cynamon, cukier trzcinowy, masło oraz skrobię i 5 minut gotuję.
4. Wyrośnięte ciasto przekładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuje w kształt prostokąta 30 cm x 40 cm.
III
 
5. Na ciasto wykładam masę rabarbarową, rozsmarowuję po całej powierzchni.
IV
 
6.	Ciasto zwijam wzdłuż brzegu w roladę, kroję na 11 równych kawałków i układam w formie do pieczenia wysmarowanej masłem.
7.	Piekę 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
8.	Cukier puder wsypuję do rondelka, wyciskam sok z cytryny i gotuję około 5 minut.
9.	Lukrem polewam upieczone gorące ciasto.
ETAP 5:
 
10.	Gotowe.
11.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
