Sposób przygotowania:
Rabarbarowy sernik z kruszonką
Pokrojony rabarbar zasypać 1/2 szklanki cukru, odstawić na godzinę. Mąkę, cukier, cynamon, żółtka i miękki tłuszcz wyrobić mikserem na kruszonkę.Przełożyć 4/5 kruszonki n blachę, docisnąć. Zagotować rabarbar, zagęścić mąką ziemniaczaną z odrobiną zimnej wody. Przestudzić. Resztę cukru utrzeć z jajkami, cukrem waniliowym, budyniem, sosem waniliowym, twarogiem i sokiem z cytryny. Na ciecie rozłożyć masę rabarbarową, na to twarogową. Piec 50 minut w temp.200'C. Po 15 minutach posypać pozostawioną kruszonką.
iwi69
Mirka227
Radzę spróbować, jak wróci sezon na rabarbar, a nie pożałujesz!
eli_555