Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Raclette z kaszą jęczmienną i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Najtrudniej zdobyć oryginalny ser raclette, ale dla tego smaku warto się trochę postarać.

Raclette z kaszą jęczmienną i pomidorami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Raclette z kaszą jęczmienną i pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Raclette z kaszą jęczmienną i pomidorami
Kaszę gotujemy do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy, studzimy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Pomidora obieramy ze skóry, usuwamy niemal cały miąższ i kroimy w drobną kostkę. Na patelenkach do raclette układamy plasterki kiełbasy, które zasypujemy kaszą. Następnie kładziemy pokrojone pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy cienkimi plastrami sera i zapiekamy aż ładnie się on przyrumieni.
Raclette z kaszą jęczmienną i pomidorami
Kaszę gotujemy do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy, studzimy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Pomidora obieramy ze skóry, usuwamy niemal cały miąższ i kroimy w drobną kostkę.
Raclette z kaszą jęczmienną i pomidorami
Na patelenkach do raclette układamy plasterki kiełbasy, które zasypujemy kaszą.
Raclette z kaszą jęczmienną i pomidorami
Następnie kładziemy pokrojone pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem.