SUPERPRZEPIS

Raclette z pomidorem i cukinią

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Raclette z pomidorem i cukinią Więcej zdjęć (3)

Za smakiem oryginalnego sera raclette tęskniłam kilka lat.

Składniki:

Raclette z pomidorem i cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Raclette z pomidorem i cukinią
Cukinię i pomidora dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Warzywa kroimy w średnie talarki. Na patelenkach do raclette układamy po 2-3 plasterki cukinii, na nie po plasterku pomidora. Doprawiamy solą i pieprzem. Na warzywa kładziemy po dosyć grubym plasterku sera. Pieczemy do czasu aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni. Przed podaniem posypujemy roztartymi w dłońmi ziołami prowansalskimi.
Raclette z pomidorem i cukinią
Cukinię i pomidora dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Warzywa kroimy w średnie talarki. Na patelenkach do raclette układamy po 2-3 plasterki cukinii, na nie po plasterku pomidora.
Raclette z pomidorem i cukinią
Doprawiamy solą i pieprzem. Na warzywa kładziemy po dosyć grubym plasterku sera. Pieczemy do czasu aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.