Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe z serem (twarogiem)
Mleko lekko podgrzewamy.
Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na 15 minut. Twaróg kruszymy dłońmi.
Następnie dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Łyżką wykładamy ciasto, formujemy racuchy.
Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na 15 minut. Twaróg kruszymy dłońmi.
Następnie dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Łyżką wykładamy ciasto, formujemy racuchy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Usmażone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Usmażone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)