Sposób przygotowania:
Racuchy z jabłkami
Drożdże z 1 łyżką cukru, 1 łyżką mąki i 1/2 szklanki mleka wymieszać w misce, odstawić na godzinę przykryte ścierką żeby ciasto podrosło.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Po upływie godziny do wyrośniętych drożdży dodać resztę mleka, mąki i jajka oraz starte jabłka. Dokładnie wszystko wymieszać.
Nakładać łyżką na rozgrzany na patelni olej, smażyć z obu stron.
Podawać posypane cukrem pudrem.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Po upływie godziny do wyrośniętych drożdży dodać resztę mleka, mąki i jajka oraz starte jabłka. Dokładnie wszystko wymieszać.
Nakładać łyżką na rozgrzany na patelni olej, smażyć z obu stron.
Podawać posypane cukrem pudrem.
Babciagramolka
alison