Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Racuchy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wyśmienite racuszki, doskonały pomysł na obiad. Najlepiej smakują polane sosem grzybowym

Racuchy z pieczarkami

Składniki:

Racuchy z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z pieczarkami
Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Do miski wlać mleko, dodać sodę, jajko, zamieszać. Następnie wsypać mąkę, odrobinę soli, pieprzu i pieczarki z cebulą, wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać placuszki, smażyć z obu stron na zloty kolor.

Tagi:

jajko jajka