Sposób przygotowania:
Racuchy z pieczarkami.
Drożdże rozprowadzamy w połowie szklanki mleka z łyżką mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Pieczarki trzeba umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Położyć na patelni, odparować. Dodać masło, przesmażyć. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę. Mieszamy i przesmażamy. Studzimy. Jajka roztrzepujemy. Dodajemy mąkę, drożdże, szczyptę soli, mleko i wszystko razem mieszamy. Dodajemy wystudzone pieczarki i drobno pokrojoną kiełbasę. Odstawiamy na ok. 20 minut w ciepłe miejsce. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju. Gdy ciasto zacznie powiększać swą objętość nabieramy je łyżką i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy racuchy na złoty kolor kolor. Osączamy racuchy na papierowych serwetkach.