Sposób przygotowania:
Radomianka
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym na pulchną masę. Dodawać po jednym żółtku i dalej ucierając. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wsypać do masy jajecznej i dalej ucierać, wlać mleko, a na końcu pianę ubitą
z białek. Wszystko wymieszać i wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i upiec ciasto.
krem: Masło utrzeć z cukrem, dolewać powoli kwaśne mleko.
Na końcu można dać sok z cytryny.
Polewa: Wszystkie składniki włożyć do garnka, roztopić na małym ogniu, jak się zagotują, zdjąć z ognia i przestudzić.Upieczone ciasto, ostudzić, przeciąć na pół, posmarować kremem, przyłożyć drugą częścią.Polać polewą.
z białek. Wszystko wymieszać i wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i upiec ciasto.
krem: Masło utrzeć z cukrem, dolewać powoli kwaśne mleko.
Na końcu można dać sok z cytryny.
Polewa: Wszystkie składniki włożyć do garnka, roztopić na małym ogniu, jak się zagotują, zdjąć z ognia i przestudzić.Upieczone ciasto, ostudzić, przeciąć na pół, posmarować kremem, przyłożyć drugą częścią.Polać polewą.