Sposób przygotowania:
Rafaello
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku i po troszkę cukru, dalej ubijać. Dodawać po troszeczkę wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać ciasto łyżką. Na końcu dodać olej i jeszcze raz wymieszać. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 30 min. MASA: 0,5 litra mleka zagotować z cukrem. Drugie 0,5 litra wymieszać z budyniem i mąką. Wszystko zagotować i ostudzić. (Żeby nie zrobiła się skorupa na budyniu , na wierzch położyć folię spożywczą) Ostudzony budyń zmiksować z margaryną. KRUSZONKA: Składniki na kruszonkę usmażyć na złoty kolor. WYKONANIE: Biszkopt kroimy na dwa blaty. Przekładamy połową masy układamy ananasy ( najlepiej pokrojone w kostkę) , smarujemy masą. Układamy drugi blat biszkoptu.NA wierzchu rozsmarować resztę masy - cienką warstwę i posypać kruszonką.