Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rafaello z kaszy manny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo efektowne i smaczne kuleczki z kaszy manny z migdałem w środku, obtoczone w wiórkach kokosowych.

Rafaello z kaszy manny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rafaello z kaszy manny

 

  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki mleczka kokosowego
  • 7 łyżek kaszy manny
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
  • 5 dag migdałów
  • wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Rafaello z kaszy manny
Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Mleko naturalne i kokosowe, wlać do garnka, dodać masło, cukier i miód, zagotować. Ciągle mieszając wsypać kaszę mannę, gotować przez kilka minut. Następnie dodać aromat, ( w razie potrzeby dosłodzić) wymieszać, odłożyć do ostudzenia. Z chłodnej masy formować kulki wciskając do środka migdał, obtaczać w wiórkach kokosowych, włożyć do lodówki i dokładnie schłodzić.
Rafaello z kaszy manny
Do mleka dodać cukier i miód naturalny zagotować
Rafaello z kaszy manny
Do gotującego się mleka ciągle mieszając wsypać kaszkę
Rafaello z kaszy manny
zZchłodnej masy formować kuleczki wciskająć do środka migdał
Rafaello z kaszy manny
Obtaczać w wiórkach kokosowych odłożyć do lodówki