Sposób przygotowania:
Ragout baranie
Pokrajać mięso na kawałki mniej więcej 80 g. Wymieszać łyżeczkę soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i szczyptę cukru. Tym posypać mięso, po 15 minutach obsmażyć, włożyć do garnka w którym będzie się dusić, posypać mąką, dodać litr wody wymieszanej z koncentratem pomidorowym i zioła. W tym czasie przysmażyć cebulę w łyżce masła i małej łyżeczce cukru na jasnozłoty kolor. Ziemniaki obrać i uformować na równą wielkość. Na pół godziny przed końcem duszenia wrzucić cebule i ziemniaki. Nie powinny one zanurzyć się w sosie. Dusić dalej na małym ogniu. Gdy ragout baranie będzie gotowe odstawic na kilka minut i zebrać łyżką nadmiar tłuszczu z powierzchni. Ragout baranie podawać posypane zieloną pietruszką.