Sposób przygotowania:
Ragout mięsno-serowe z ryżem
Ryż ugotować do miękkości. Brokuła i kalafiora oczyścić, umyć, podzielić na różyczki, blanszować w osolonej wodzie 2minuty, odcedzić. Mortadelę pokroić w kostkę. Chilli umyć, oczyścić z pestek, posiekać. Cebule obrać, umyć, pokroić w krążki. Na patelni roztopić masło, wrzucić cebulę, mortadelę, kalafior, brokuły, chilli, smażyć 5minut. Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę, dodać do potrawy. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Wlać bulion i wino, dusić na małym ogniu 3minuty. Posypać pokruszonym serem, chwilę podgrzać. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Dodać do potrawki, wymieszać. Ryż osączyć, ułożyć porcje na talerzach, polać ragoutem.