Sposób przygotowania:
Ragout z golonki
Golonkę obgotować w wodzie z dodatkiem cebuli, soli, pieprzu i ziela angielskiego. Po ugotowaniu odczekać aż przestygnie, usunąć kości i pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, następnie obrać i pokroić w kostkę czosnek i cebulę, dodać do golonki. Wymieszać i smażyć, aż nabierze rumianego koloru, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie do masła orzechowego dodać sezam, sos ostrygowy i pokrojoną drobniutko papryczkę chili, wymieszać. Bambusa odsączyć z zalewy i dodać do mięsa. W osobnym garnku ugotować spaghetti. Gdy mięso się zrumieni dodać przygotowane masło orzechowe, mascarpone, koncentrat pomidorowy. Zmniejszyć ogień i dokładnie wszystko razem wymieszać, trzymać na ogniu jeszcze około 5 minut, następnie zdjąć z ognia. 2-3 gałązki mięty posiekać i dodać do mięsa na patelni wraz z sokiem z limonki. Wymieszać. Ugotowany makaron wyłożyć na talerz a na niego ragout z golonki i posypać pokrojonymi w plasterki korniszonkami.