Sposób przygotowania:
Ragout z jajek w sosie pomidorowym
Brokuły, oczyścić, umyć i podzielić na małe różyczki. Wrzucić do gotującej, osolonej wody i gotować na małym ogniu 10 minut. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na pół. Pomidory zmiksować na puree. Wędlinę obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Oliwę rozgrzać. Poddusić w niej cebulę, czosnek i wedlinę. dodać sos pomidorowy, wszystko zagotować i gotować jeszcze 2-3 minuty. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z niewielką ilością zimnej wody, wlać do sosu, wymieszać, jeszcze raz zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do sosu włożyć połówki jajek i brokuły. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.