Sposób przygotowania:
Rajskie babeczki
ciasto: Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli do ubitych białek dodać cukier i ubić na szklistą bezę, następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać i połączyć z masą jajeczna. Małe formy do tart wysmarować tłuszczem i napełnić ciastem, piec w 180 st około 20 minut ( nam wyszło 10 sztuk) Zimne babeczki nakłuć w kilku miejscach wykałaczką i nasączyć kawą wymieszaną z likierem kokosowym. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i połączyć z serkiem na koniec dodać likier kokosowy i delikatnie wymieszać. Wierzch babeczek posmarować delikatnie kremem i ułożyć na nim sporą ilość odsączonych z zalewy owoców które przykryć pozostałym kremem po wierzchu posypać czekoladą i płatkami kokosowymi. Przygotowane babeczki odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Nina W.