Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ratatouille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bakłażana pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić aby puścił gorycz.

Ratatouille

Składniki:

Ratatouille

 

Sposób przygotowania:

Ratatouille
Bakłażana pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić aby puścił gorycz. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w duże kawałki bez nasion. Na głębokiej patelni lub garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć piórka cebuli i paski papryki. Smażyć kilka minut, dodać przepłukanego i osuszonego bakłażana i cukinię pokrojoną w plastry. Dołożyć pomidory, posiekany czosnek, dopraw do smaku, dodaj posiekaną pietruszkę i tymianek. Duś do miękkości.