Sposób przygotowania:
Ratatuj z dynią i mięsem drobiowym
Cebule pokroić w mała kostkę. Zeszklić ją w rondlu. Papryki sprawić i pokroić w małą kostkę. Dynię wyszorować, osuszyć i usunąć miąższ oraz pestki. Przekroić wzdłuż na pół i pokroić w cienkie plasterki. Razem z papryką dodać do garnka i smażyć około 5 minut. Umyte i suchego bakłażana pokroić w duża kostkę. Dodać do garnka, wlać 1/2 szklanki wody o dusić około 5 minut. Cukinię pokroić w dużą kostkę. Dorzucić do garnka i dusić jeszcze około 3 minut. Dodać pomidory i zagotować. Gotować jeszcze około 5-6 minut. Doprawić sola, pieprzem i tymiankiem. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Doprawić solą, papryką,czosnkiem i tymiankiem. Na patelni roztopić masło, wrzucić mięso i usmażyć do miękkości. Łyżką cedzakową przełożyć mieso do garnka z warzywami i dusić jeszcze około 2-3 minut. Smacznego!
misia5
monikaT83
2milutka
monikaT83
2milutka
czuję się zaszczycona:)