Sposób przygotowania:
Red Velvet Cake
Do miski przesiewamy mąkę, kakao i sól, dodajemy cukier i mieszamy. W drugiej misce mieszamy roztrzepane jajka z maślanką, ekstraktem waniliowym i olejem, dodajemy też barwnik spożywczy. Mieszamy, Mokre składniki łączymy z suchymi mieszając widelcem. W małej miseczce mieszamy ocet z sodą, zacznie się pienić i wtedy szybko dodajemy do masy i mieszamy. Masę możemy podzielić na dwie równe części i upiec w dwóch tortownicach, ja jednak całość wlałam do jednej tortownicy. Pamiętamy oczywiście o tym, żeby tortownicę wysmarować masłem i wysypać mąką. Ciasto pieczemy w 180 stopniach "do suchego patyczka", ja w jednej tortownicy piekłam ok 40 minut. W tym czasie robimy krem. Ubijamy mikserem miękkie masło stopniowo dosypując cukier puder. Dodajemy ekstrakt waniliowy i oba serki ubijamy, aż wszystkie składniki się połączą. Ostudzone ciasto przekładamy kremem (jeżeli było pieczone w jednej tortownicy, to wcześniej przecinamy je na dwa blaty), wierzch i boki również pokrywamy kremem. Ozdabiamy wg uznania, u mnie cukrowe ozdoby (perełki i motylki)
darmiona
edytaha
zewa
misia5
iziona
Sarenka