Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczne i delikatne mięso rekina obtoczone w sezamie. Podane z karmelizowaną marchewką i np ryżem to propozycja na pyszny obiad.

Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką
Steki z rekina osuszyć najlepiej papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem czarnym. Odstawić. Marchewkę pokroić w talarki i krótko podsmażyć na oliwie. Dodać masło i miód. Smażyć i zalać wszystko wodą tak, aby przykryła całą marchewkę. Dusić, aż zmięknie i płyn odparuje. Steki ryby moczyć w rozmąconym jajku, a następnie obtaczać w sezamie. Smażyć parę minut z każdej strony. Podawać z karmelizowaną marchewką, ryżem lub ziemniakami. Smacznego! 
Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką
Do lekko podsmażonej marchewki dodać masło i miód.
Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką
Steki z rekina maczać w jajku i obtaczać w sezamie.