Sposób przygotowania:
Reniferki z makiem
Mak, masło, cukier, sól, maki, proszek do pieczenia i jako łączymy w dużej misce i wyrabiamy jednolite ciasto. Zawijamy w folie spożywczą i mrozimy w zamrażalce przez 20-30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na grubość około 0,5cm i wycinamy ciastka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 175 stopniach C przez około 15 minut. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę. Dekorujemy ciasta i posypujemy cukrową posypką. Pozostawiamy na blasze do stwardnienia.
![Reniferki z makiem Reniferki z makiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/reniferki-z-makiem-300079.jpg)
![Reniferki z makiem Reniferki z makiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/reniferki-z-makiem-300080.jpg)
![Reniferki z makiem Reniferki z makiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/reniferki-z-makiem-300081.jpg)
![Reniferki z makiem Reniferki z makiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/reniferki-z-makiem-300082.jpg)