Sposób przygotowania:
Renifery Rudolf
Ciasto : Masło utrzeć z połową cukru. Dodać żółtka. Ucierać na gładką masę . Białka ubić na sztywno z resztą cukru .Do ubitej piany dodawaj mąkę wraz z proszkiem . Dodaj masę maślano - żółtkową i dokładnie , delikatnie mieszaj . Ciasto przełóż do foremek wypełnionych papilotkami ( do 3/4 wysokości ). Piecz 20 min w temp . 180 st . KREM : Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wrzątku . Śmietanę ubijamy z cukrem i wanilią oraz żelatyną , dokładnie ubijamy ! PRZYGOTOWANIE : na upieczone muffinki rękawem cukierniczym dajemy krem , dekorujemy precelkami przełamanymi na pół ( rogi ) , drażami z kroplami topionej czekolady ( oczy ) oraz wiśniami ( noski ) . PYSZNE !
bus10
Genialny pomysł !!!!
paulka104
wikunia
Panna_Margot