Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Rigatoni z serem ,pestkami i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Makaron z białym serem to ukochane danie

Rigatoni z serem ,pestkami i czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rigatoni z serem ,pestkami i czosnkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Rigatoni z serem ,pestkami i czosnkiem
Boczek pokroić w kosteczkę i wytopić na skwarki , dodać masło . Makaron ugotować w osolonej wodzie ( tym razem nie al dente a tak by był miękki) . Odcedzić .Włożyć makaron ponownie do garnka w którym się gotował. Wlać do niego tłuszcz ze skwarkami .Wsypać pestki ( 2/3 ), czosnek . Wymieszać . Przykryć i zostawić na 5 minut. Dodać śmietanę i pokruszony ser . Ponownie wymieszać i zostawić przykryty na kolejne 5 minut. Podawać makaron posypując natka pietruszki , grubo mielonym pieprzem i resztą pestek. * to są 3 duże porcje
Rigatoni z serem ,pestkami i czosnkiem
Boczek wedzony pokroic drobno i wysmażyc na skwarki
Rigatoni z serem ,pestkami i czosnkiem
Odcedzić ugotowany makaron i wymieszać z wysmażonym tłuszczem
Rigatoni z serem ,pestkami i czosnkiem
Do makaronu dodać ser i smietanę - wymieszać
Rigatoni z serem ,pestkami i czosnkiem
Dodać pozostałe przyprawy i doprawic do smaku