agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Risotto grzybowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie na ciepło z dodatkiem grzybów.

Risotto grzybowe

Składniki:

Risotto grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Risotto grzybowe
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać, zrumienić na tłuszczu. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć,osączyć i pokroić w plasterki, a następnie dodać do cebuli.Dusić około 15 minut. Na drugiej patelni rozgrzać tłuszcz i przesmażyć ryż, oprószyć papryką i bazylią. Przełożyć na półmisek na środku zrobić dołek i włożyć tam grzyby, a wierzch posypać zielenina. Podawać z ostrym  sosem, np. Pomidorowym.