p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Risotto pieczarkowe z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i aromatyczne risotto pieczarkowe z bazylią

Risotto pieczarkowe z bazylią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Risotto pieczarkowe z bazylią

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto pieczarkowe z bazylią
Umyte pieczarki kroimy w plasterki, ząbek czosnku i jedną cebulę siekamy, wszystko dusimy na łyżeczce oliwy. Ryż gotujemy z 1 łyżeczką soli na sypko. Duszone pieczarki, 3 łyżki jogurtu i ryż mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy chwilę razem, delikatnie podlewamy wrzącą wodą i dusimy aż ryż zrobi się kleisty. Posypujemy posiekaną bazylią.
Risotto pieczarkowe z bazylią
do duszonej cebuli z czosnkiem dodajemy plastry pieczarek
Risotto pieczarkowe z bazylią
duszone pieczarki dodajemy do wyciągniętego z torebki gotowanego ryżu