Sposób przygotowania:
Risotto rybno-pomidorowe
Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy z oliwek. Kiedy tłuszcz się rozgrzeje smażyć na nim kawałki ryby, jednak na niezbyt intensywnym ogniu. W międzyczasie 2 ząbki czosnku posiekać w drobną kosteczkę. Kiedy ryba będzie już usmażona dodać do niej posiekane ząbki czosnku i krótko podsmażyć. Do ryby z czosnkiem dodać szklankę sosu pomidorowego oraz pół łyżeczki soli, 2 szczypty pieprzu i 2 szczypty rozmarynu. Wszystko razem delikatnie wymieszać i zagotowa dolewając pół szzklanki wody. Następnie do wrzącego sosu dosypać 100 gram ryżu (zawartość jednej torebki). Gotować razem na wolnym ogniu, aż ryż zmięknie czyli około 20 minut. W razie konieczności należy uzupełnić niedostatek wody tak, aby risotto się nie przypaliło. Podawać gorące i posypane pietruszką, która ożywi jednostajny kolor potrawy.