FOODLOVERS.PL

FOODLOVERS.PL

Kucharz
[Przepisów: 4]

RISOTTO z dynią i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podsmażamy cebulkę, dynię i czosnek (1-2 minuty). Dodajemy ryż i mieszamy z oliwą i cebulką..

RISOTTO z dynią i serem feta

Składniki:

RISOTTO z dynią i serem feta

 

  • 2 szklanki / torebki ryżu
  • 450 g sera feta
  • 3 szklanki podgotowanej dyni (kostki)
  • 150 g liści szpinaku
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 posiekana czerwona cebulka
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

RISOTTO z dynią i serem feta
W wok’u COBB rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy cebulkę, dynię i czosnek (1-2 minuty). Dodajemy ryż i mieszamy z oliwą i cebulką aż się obtoczy, następnie wlewamy bulion ciągle mieszając, gotujemy aż ryż wchłonie cały wywar. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy ser feta i liście szpinaku, mieszamy i podajemy. Więcej na stronach www.foodlovers.pl