Sposób przygotowania:
Risotto z kapustą i mięsem
Ryż w saszetkach gotujemy w/g przepisu na opakowaniu,kapustę kroimy w kostkę(jakieś 2x2cm.),mięso też kroimy w kostkę,dajemy do miski,wsypujemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej,mieszamy (najlepiej ręką) dodajemy 3 żółtka i mieszamy łyżką. W rondlu lub na dużej patelni dobrze rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso,obsmażamy ciągle mieszając,gdy się lekko zrumieni dodajemy pokrojoną kapustę,mieszamy,dusimy aż mięso i kapusta zmiękną(można podlać 0,5 szkl.wody),często mieszać,pod konie duszenia dodać sos sojowy lub maggi,vegetę i pieprz, dodać ugotowany ryż i dokładnie wymieszać . Z daniem tym można improwizować , dodać co się ma w kuchni , ja ostatnio dodałam mieszkę chińską mrożoną. PolecamSmacznego!!!