kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Risotto z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pietruszkę. Dodać kiełbasę pokrajaną w plasterki, przecier pomidorowy.

Risotto z kiełbasą

Składniki:

Risotto z kiełbasą

 

  • ryż 250 g
  • bulion 600 g
  • koniak 1 kieliszek
  • masło 1 łyżka
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • posiekana zielona pietruszki 2 łyżki
  • oliwa 2 łyżki
  • kiełbasa 250 g
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • ser parmezan 100 g

Sposób przygotowania:

Risotto z kiełbasą
Na oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pietruszkę. Dodać kiełbasę pokrajaną w plasterki, przecier pomidorowy. Chwilę gotować, dodać ryż, koniak, łyżkę masła. Dodawać po trochu bulion i gotować 20 minut, gdy ryż miękki, dodać utarty ser, wymieszać. Podawać natychmiast z sałatą zieloną.