Sposób przygotowania:
Risotto z kurczakiem i porem
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Pora pokroić w półplasterki, przełożyć na sito i również przepłukać. Na patelni lub w rondlu rozpuścić tłuszcze i wrzucić mięso i obsmażyć. Dodać pora i chwilę razem smażyć.Dodać ryż i chwilę razem podsmażyć. Gdy ryż się lekko podpraży dodać dwie chochle rosołu. Zmniejszyć ogień i dusić wszystko razem, co chwilę mieszając. Gdy rosół odparuje dolać chochlę i zamieszać i dalej dusić. Czynność powtarzać do momentu,aż ryż będzie miękki. W między czasie pomidora sparzyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na patelnię dodać pomidora i dusić razem jeszcze przez minutę. Zdjąć z ognia, dodać pieprz, wymieszać. Małymi porcjami dodawać ser starty i za każdym razem dokładnie mieszać. Gotowe! SMACZNEGO!
2milutka
monikaT83
Dorcia
Nie przejmuj sie tak Moniko,kazdemu zdarzaja sie wpadki:) Mysle ze gdyby to danie podac np . w czerwonej miseczce zyskaloby wiele na wygladzie. :)..Pozdrawiam...:)
2milutka
Dorcia ma rację ,,,sporo daje dekoracja potrawy...ja nie miałam na myśli złośliwości...wystarczyło przybrać np natką pietruszki już by było inaczej:) ale to tak na przyszłość:)
monikaT83
2milutka
nie usuwaj niech zostanie:)))Pozdrawiam:)