Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Risotto z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Risotto w innej osłonie - tym razem podawane z sosem pomidorowym

Risotto z mięsem

Składniki:

Risotto z mięsem

 

  • 30 dag ryż,
  • 70 dag mięso wieprzowe bez kości,
  • 50 dag warzywa różne,
  • 2 łyżki masło,
  • 1 szt liść laurowy,
  • 2 szkl sos pomidorowy,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto z mięsem
Mięso włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować. Po około 30 minutach gotowania dodać obrane warzywa, liść laurowy i ugotować do miękkości. Miękkie mięso i warzywa wyjąć z wywaru, pokroić w makaronik. Do wywaru z mięsa włożyć ryż i ugotować na sypko. Ugotowany ryż wymieszać z mięsem i warzywami, dodać masło, przyprawić do smaku. Podawać z sosem pomidorowym.