Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Risotto z paluszkami surimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dziś postanowiłam trochę poeksperymentować i przygotowałam risotto z paluszkami surimi w połączeniu z fasolką i pieczarkami.

Risotto z paluszkami surimi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Risotto z paluszkami surimi

 

Sposób przygotowania:

Risotto z paluszkami surimi
Pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju. Kolejno wsypać ryż i zalać bulionem. W między czasie ugotować na parze fasolki szparagowe. Kiedy ryż będzie już prawie gotowy dodać fasolkę, a na samym końcu pokrojone w kostkę surimi. Doprawić do smaku solą, pieprzem, odrobiną chili i papryki ostrej.
Risotto z paluszkami surimi
Etap 1 Paluszki surimi pokroić w kostkę.
Risotto z paluszkami surimi
Etap 2 Cebulę, czosnek i pieczarki podsmażyć.
Risotto z paluszkami surimi
Etap 3 Dodać ryż i zalać bulionem, pod koniec dodać fasolkę.
Risotto z paluszkami surimi
Etap 4 Jako ostatnie dodać surimi i doprawić do smaku.