Sposób przygotowania:
Risotto z pieczarkami
Ugotowac ryż na sypko. Obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach włoszczyznę, drobno pokroić cebulę i pieczarki. Na tłuszczu podsmażyć pieczarki, dodać do nich włoszczyznę i po kilkuminutowym smażeniu podlać kilkoma łyżkami wody, poddusić. do tak przygotowanych warzyw i wloszczyzny wlożyć koncentrat pomidorowy i ryż, wymieszać, mocno podgrzać i przyprawić do smaku. Na końcu dodać ugotowane, drobno posiekane jajka, posypać zieleniną. Przygotowane risotto można ułożyć na wysmarowanym tłuszczem półmisku, dodatkowo posypać startym żółtym serem i przed podaniem zapiec w piekarniku.
Gość
Babciagramolka
Potrawa którą proponujesz to bardziej ryżowa zapiekanka niż risotto . Co nie zmienia faktu ,że bardzo smakowicie się zapowiada .
Mam nadzieję ,ze nie pogniewasz się za to marudzenie ale niektóre potrawy mają swój rytuał i stałe składniki i jak sie od tego odstępuje to nie jest to już ta potrawa .