żabka

żabka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Risotto z wątróbką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moje ulubione risotto. Polecam!

Risotto z wątróbką

Składniki:

Risotto z wątróbką

 

  • 125 g ryżu okrągłego
  • 0,2 kg wątróbki drobiowej
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 szklanki wody
  • 2 szklanki bulionu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Risotto z wątróbką
Pokrojoną cebulkę i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać ryż i podsmażać, aż ziarenka będą szkliste. Ryż zalać szklanką wody i gotować, aż woda odparuje. Dodać pokrojoną na małe kawałki wątróbkę i zalać potrawę szklanką wody. Gotować, aż woda odparuje. Potrawę zalać bulionem, dodać majeranek i pozostałe przyprawy. Gotować, aż woda odparuje (15-20 minut).