pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Rogale z ciastem półfrancuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rogaliki warte grzechu POLECAM

Rogale z ciastem półfrancuskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rogale z ciastem półfrancuskim

 

 

Sposób przygotowania:

Rogale z ciastem półfrancuskim
W dużej misce łączymy wszystkie składniki (margarynę można pokroić na mniejsze kostki) i zgniatamy ciasto. Dobrze ugniecione ciasto rozwałkowujemy i dzielimy na trójkąty. Nadziewamy ulubionym dżemem (ja użyłem z czarnej porzeczki), zawijamy i pieczemy w temp. 190-200°C, aż będą miały złoty kolor.
Rogale z ciastem półfrancuskim
Rogale z ciastem półfrancuskim
Rogale z ciastem półfrancuskim
Rogale z ciastem półfrancuskim przekrój

Tagi:

rogale