anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Rogaliki.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne rogaliki na każdą okazję.

Rogaliki.

Składniki:

Rogaliki.

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki.
Do miski wlać lekko podgrzane mleko, dodać drożdże, wyrobić i zostawić na 15 minut, miskę przykryć bawełnianą ściereczką. Następnie po 15 minutach do miski dodać 1 całe jajko i 2 żółtka (jajka należy wcześniej wyparzyć), dodajemy miękką margarynę, mąkę tortową przesianą przez sito, dodajemy śmietanę. Ze składników wyrabiamy ciasto. Ciasto pozostawić na 20 minut i przykryć ściereczką. Następnie ciasto rozwałkować, nożem wykrawać trójkąty i zwijać. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem.