Sposób przygotowania:
Rogaliki czekoladowo-bananowe
Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię spożywcza lub foliowy woreczek i wstawiamy do lodówki na 20-30 minut aby się schłodziło. W tym czasie robimy nadzienie. W gorącej wodzie namaczamy rodzynki. Banany obieramy i rozgniatamy widelcem. W kąpieli wodnej roztapiamy połamaną czekoladę. Kiedy czekolada trochę przestygnie i zacznie powoli tężeć dodajemy ją do bananów. Mieszamy. Odsączamy rodzynki i wsypujemy do bananów z czekoladą. Mieszamy raz jeszcze i wstawiamy do lodówki. Stolnicę podsypujemy mąką. Ze schłodzonego ciasta odrywamy po małym kawałku, wykrawamy filiżanką kółeczka i nakładamy na nie po niepełnej łyżce nadzienia. Zlepiamy. Odkładamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę. Przed pieczeniem przesmarowujemy rogaliki pozostałymi, roztrzepanymi białkami. Pieczemy 10 minut w 180st.