marta13

marta13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Rogaliki drożdżowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Drożdżowe rogaliki,które rozpływają się w ustach

Rogaliki drożdżowe

Składniki:

Rogaliki drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki drożdżowe
Drożdże rozpuścić w zimnym mleku .Z mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia,margaryny,rozpuszczonych drożdży,,jajek,cukru i soli wyrobić ciasto.Gotowe zwinąć w ściereczkę,włożyć do lodówki na 2-3 godziny.Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubość 3 mm w kształcie koła,następnie podzielić na 12 części(trójkąty),formować rogaliki wkładając do każdego powidła.Zawinąć ,ułożyć na blaszkę i piec ok. 20 minut w temperaturze 180