oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Rogaliki drożdżowo-kruche z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne ciasto rogaliki drożdżowo - kruche z serem :D

Rogaliki drożdżowo-kruche z serem

Składniki:

Rogaliki drożdżowo-kruche z serem

 

 

  • nadzienie:
  • 30 dag sera białego
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Rogaliki drożdżowo-kruche z serem
Drożdże rozetrzeć z cukrem i łyżką śmietany. Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtko, śmietanę i drożdże, zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce około 45 minut. Ser zemleć, rozetrzeć z żółtkiem i cukrem. Schłodzone ciasto szybko rozwałkować, kroić w niewielkie kwadraty, nakładać na środku każdego ser, formować rogaliki. Posmarować białkiem i posypać cukrem i piec ok. 20 min przez 180 stopni C.